Feiten over voedselintolerantie - Sensitivity Check Netherlands

Voedselintolerantie

Voedselintoleranties kunnen de oorzaak van je gezondheidsproblemen zijn

Begrijp meer over jouw lichaam en over hoe het reageert op het voedsel dat je consumeert

Reageert je lichaam op een bepaalde manier op bepaalde voedingsmiddelen? Dan heb je misschien een voedselintolerantie, maar maak je geen zorgen: we zijn hier om je uit te leggen wat dat betekent.

Intoleranties zijn vervelend en komen veel vaker voor in ons leven dan je denkt. Denk ook niet dat je geen intolerantie hebt alleen omdat je twee dagen geleden een maaltijd hebt gegeten en nu pas een reactie ziet: een intolerantie kan nog steeds de boosdoener zijn!

Wat we over de hele wereld waarnemen, is dat we gemakkelijk bepaalde symptomen negeren en iets anders er de schuld van geven. Dat doen we soms onbewust omdat we ons favoriete voedsel in ons leven willen houden, maar het is belangrijk dat we het kunnen aanduiden als een te vermijden voedingselement.

Misschien besef je niet dat je een voedselintolerantie kunt hebben tot 48 uur nadat je het element hebt gegeten. Het wordt echter nog ingewikkelder als je weet dat hetzelfde voedsel verschillende effecten kan hebben op twee verschillende mensen. Dit betekent dat intoleranties niet altijd gemakkelijk te ontdekken zijn, maar het is wel belangrijk dat we dat doen.

Afhankelijk hoe je lichaam in elkaar zit, zijn mensen in staat om een bepaalde hoeveelheid voedsel te verdragen, zelfs als ze er intolerant voor zijn. Maar er is een nadeel: eet je te veel van het betreffende voedsel, dan krijg je symptomen. Op dat moment wordt het nog belangrijker om ervoor te zorgen dat we de intolerantie ontdekken, omdat ze de symptomen nog erger kan maken en in het slechtste geval zelfs het begin van een chronische ziekte kan triggeren..

Nadat we hebben ontdekt voor welke voedingsmiddelen je mogelijk een intolerantie hebt, raden we je aan dat specifieke voedingsmiddel uit je dieet te bannen voordat je het – nadat er een maand is verstreken – terug integreert. Dit geeft je lichaam de tijd om te herstellen en zorgt voor uitsluitsel om te weten of je zeker een intolerantie hebt voor dit element.

Het is echter belangrijk dat je het voedsel slechts stapsgewijs in je dieet herintroduceert, omdat het van vitaal belang is dat je herkent wat je lichaam wel of niet kan verdragen. Als je meet wat je in je lichaam stopt, ben je in staat om te beoordelen hoeveel van elk voedsel je kunt hebben.

Na ontvangst van je resultaten vinden wij het essentieel dat je ze ook begrijpt. Als je inzicht krijgt in je resultaten, leer je ook je lichaam beter kennen: dit is een integraal onderdeel van een gelukkige en gezonde levensstijl die vooruitgang boekt. Wanneer je met onze interne voedingsdeskundige over jouw resultaten praat, zet je al de eerste stap naar het heroveren van de controle over je lichaam.

Door jou altijd centraal te plaatsen, helpt onze voedingsdeskundige je ervoor te zorgen dat jouw lichaam nog steeds alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Zelfs als je merkt dat je door een bepaalde intolerantie voedsel waar je erg van houdt helemaal uit je dieet moet verwijderen, zijn er altijd alternatieve bronnen.

Vaak wordt aangenomen is dat een reactie op een voedselintolerantie altijd in de spijsvertering wordt opgemerkt, maar we hebben voor jou zeven onverwachte en zeer verrassende tekenen van een mogelijke intolerantie opgesomd. Ontdek ze hieronder!

Aangekomen?
Veel voorkomende boosdoeners: geraffineerde koolhydraten, toegevoegde suikers, sterk verwerkte vleesproducten

Last van stemmingswisselingen?
Veel voorkomende boosdoeners: tarwe, zuivel, fruit

Voel jij je vermoeid?
Veel voorkomende daders: zuivel, soja, maïs, gluten

Heb je gewrichtspijn en spierpijn?
Veel voorkomende daders: soja, gluten, zuivel, eieren, maïs, gist, suiker, pinda’s

Last van hoofdpijn?
Veel voorkomende boosdoeners: verwerkte voedingsmiddelen, vleeswaren

Voel je je duizelig en angstig?
Veel voorkomende boosdoeners: gefermenteerde voedingsmiddelen (wijn, belegen kaas, vleeswaren)

Maak jij je zorgen dat je mogelijk de symptomen van een voedselintolerantie voor een bepaald element ervaart?

Voel je vrij om 7 dagen per week en 24 uur per dag met ons deskundige team te praten via LiveChat. Je kunt ons ook snel een mailtje sturen; we beloven binnen de 24 uur te antwoorden. Koop je voedselintolerantietest vandaag nog online.

Bestel vandaag nog jouw gevoeligheidstest!

Binnen 5 werkdagen kun je al op weg zijn naar een gezondere versie van jezelf. Jouw volledige voedsel- en niet-voedselgevoeligheidsrapport geeft je de informatie die jij nodig voor positieve veranderingen in je leven.