Klantenhulp | Sensitivity Check Netherlands

Klantenhulp

Heb je al een haar- of bloedtest gekocht, dan kun je die hieronder traceren of gebruik ons Hulpcentrum om je vragen te stellen.

Een vraag stellen

Onze groeiende database kan je helpen met al jouw vragen

Haar

Kan ik een haartest op een kind uitvoeren?

Kinderen kunnen een haargevoeligheidstest afleggen zodra ze vijf jaar oud zijn. Dit komt door de veranderingen in hun immuunsysteem en het belang een gevarieerd dieet. Baby’s hebben hun tolerantieniveaus voor de elementen nog niet opgebouwd, waardoor in hun testresultaten valse positieven worden weergegeven. Het is echter aan de ouders of voogden om te beslissen of zij hier toch mee willen doorgaan om de resultaten te kennen.

Hoe neem ik een haarmonster?

De veiligste manier om een haarmonster te nemen, is door iemand anders te vragen je te helpen. Verzamel met je wijsvinger en duim 3 of 4 haarstrengen en draai het haar lichtjes samen. Dit maakt het knippen van het haarmonster veel gemakkelijker en houdt alle haarstrengen in dezelfde richting. Probeer het haarmonster zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid af te knippen, met één enkele knipbeweging. Is er niemand om je te helpen, dan kun je letsels voorkomen door een spiegel te gebruiken.

Mijn haar is geverfd, behandeld of heeft een permanent: heeft dit invloed op het resultaat?

De test wordt uitgevoerd op de samenstelling van het haar zelf, waardoor haarbewerkingen geen invloed zouden mogen hebben op het resultaat. Maar als je dat wilt, mag je ook haar van elders op het lichaam voorzien.

Mijn haar is erg kort of ik ben kaal. Kan ik de tests nog uitvoeren?

Het haarmonster hoeft niet van het hoofd te zijn. We kunnen haar testen van elk deel van het lichaam, inclusief been, arm of borst.

Moet ik nog extra’s kosten te betalen?

Als je een van onze haartestkits hebt gekocht, betaal je de kosten van de verzending naar het verwerkingscentrum, dat het monster vervolgens naar het Verenigd Koninkrijk verzendt. Door geen fysieke haartestkits te verzenden proberen we onze kosten zo laag mogelijk te houden: zo kunnen we deze erg uitgebreide test aanbieden tegen de huidige prijs. Zorg ervoor dat je het juiste verzendbedrag betaalt, want we zijn niet aansprakelijk zijn voor eventuele extra kosten.

Algemeen

Hoe bestel ik een test?

Het bestellen van een test is gemakkelijk als je onze vier eenvoudige stappen volgt. 1) Bestel de test die het beste voor jou is veilig online. 2) Ontvang je instructies en je testkit via e-mail of per post, afhankelijk van het gekozen product. 3) Volg de instructies om je monster te nemen. 4) Ontvang jouw resultaten en breng positieve veranderingen aan. Zo simpel is het.

Waar zijn mijn resultaten?

Als je ons de al hebt terugbezorgd en er zijn 3-5 werkdagen verstreken vanaf het moment dat wij jouw monster ontvingen (dit wordt per e-mail bevestigd), dan kun je de testzoeker bovenaan deze pagina gebruiken om bij te houden waar hij zich bevindt. We hebben strikte laboratoriumprotocollen om ervoor te zorgen dat we testresultaten altijd binnen deze termijn retourneren, dus misschien zijn de resultaten in je spamfolder terechtgekomen of hebben we contact opgenomen voor een probleem. We zijn altijd beschikbaar op 24/7 LiveChat om je deze testresultaten opnieuw toe te zenden of om eventuele problemen op te lossen.

Wat als ik niet tevreden ben?

Wij zijn erg trots op onze klanttevredenheid van 99,6%. Ben je toch niet tevreden bent met een van onze services? Neem dan zo snel mogelijk rechtstreeks contact met ons op via e-mail of LiveChat om je te helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Waar worden de monsters getest?

Zowel de bloed- als de haarmonsters worden getest in ons centrum in Derby, Verenigd Koninkrijk. Zodra jouw haarmonster in onze testfaciliteit ontvangen werd, krijg je de resultaten binnen 5-7 werkdagen. De tests worden geanalyseerd in onze laboratoriumfaciliteiten, die de Good Laboratory Practice volgen. Dit is een reeks van principes die bedoeld zijn om de kwaliteit en integriteit van niet-klinische laboratoriumstudies zoals de onze te waarborgen.

Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar voor live support.

Live Chat